tisdag 5 september 2017

Hinduism

                                                            Hinduism
Hinduismen är störst i Indien.  Hinduismen är en jätte gammal religion. Den har funnits i flera tusen år.  Hinduerna tror på återfödelse. Dom tror att om man dör så föds man om på nytt. Men när man dör så kan man också brännas på bål och hälla ner askan i en speciell, äcklig flod som heter Ganges. Folk badar i Ganges, borstar tänderna i Ganges. Och mycket mer.

  





Hinduer klär sig i färgglada kläder. Dem har oftast en prick i pannan.










Dom ber i något som kallas för tempel. Om man inte kan komma till ett Tempel så kan man göra ett altare hemma,då kan man offra saker som mat och blommor. Man brukar oftast ha också statyer och ljus. 


Gudar

hinduer tror på flera gudar, fast det finns en speciell gud som heter Brahma,han kan förvandla sig till allt levande som finns, så Brahma är egentligen alla gudar. Dom tre viktigaste gudarna är Vishnu, Shiva och den allra viktigaste är Brahma. Brahma är den gud som skapar liv. Han sitter ofta på en lotusblomma, och han rider på en svan. Vishnu skyddar och bevarar ordningen. Han rider på en örn. Shiva bygger både upp och förstör. Han är kraftens gud.











Här är två av hinduismens symboler











                                                                                                                                                                                                                                   


                                                                                                                   Pojkar i de högsta kastgrupperna deltar i en rit när de är 9 eller 10 år. Prästen lägger då en tråd över pojkens axel och under höger arm. Tråden är ett täcken för att pojken nu kan lära sig de heliga skrifterna på de heliga språket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar